Het verzamelen van backlinks is nog best een lastig klusje. Er zijn sites waar je jouw website kunt aanmelden voor een link, maar als je er niet voor betaalt zal dit vaak een nofollow link zijn. Nofollow betekent dat Google de link niet meetelt in het beoordelen van de kwaliteit van jouw site. Want hoe meer pagina’s naar jouw site verwijzen voor een bepaald onderwerp, des te meer Google het vertrouwen krijgt dat jij de aangewezen informatiebron bent voor een specifiek onderwerp. We hebben het dus gewoon over SEO.

Met het betalen voor backlinks moet je voorzichtig zijn. Als je teveel links vanaf eenzelfde IP-adres naar jouw site krijgt, dan kun je een penalty krijgen van Google. Je zult eerst de backlinks moeten zien te verwijderen, voordat je door Google weer wordt gecrawld. En zie dat maar eens voor elkaar te krijgen bij een externe site, als je uberhaupt nog weet waar je de link hebt gekocht.

Een ander probleem is dat er ook sites zijn, zoals de pagina Landelijk Wonen, Wonen-Huis, of Wonen-Huis die alleen jouw link plaatsen als je een linkje naar hun site plaatst op jouw site. Maar dit trucje heeft Google natuurlijk ook al door, dus zullen ze links die naar elkaar verwijzen minder serieus nemen. En dat is jammer, want zulke sites hebben vaak een hele hoge domeinscore, waardoor de link naar jouw pagina door Google hoog gewaardeerd wordt. Je zult de link naar de partij waar je jouw link wilt laten verschijnen dus op een andere site moeten zetten. Kortom: het is een lastig en tijdrovend klusje.

Hieronder nog een aantal pagina’s, waar je jouw link kunt aanmelden:

B9: online-winkelen of webshops

Op zijn best: woondecoratie

Linkexplorer.nl

Startbewijs.nl: Verpakkingen

Goedbegin.nl: Ornamenten

Boogolinks: Lifestyle